HARJOITUSTAPAHTUMAT PERUUTETTU TOISTAISEKSI
13.3.2020
KORONAVIRUSTIEDOTE – PÄIVITETTYÄ INFOA
26.3.2020
Show all

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS SEURAN TOIMINTAAN

Hyvät Aura Golfin jäsenet,

Tilanne Suomessa ja maailmalla on meille kaikille uusi ja ennen kokematon. Epätietoisuus tulevasta vaivaa mieliä ihan aiheesta. Tilanteet muuttuvat ja kehittyvät päivittäin, minkä takia tarjolla on vain parhaita arvioita tulevasta.

Aura Golfissa on kuitenkin tällä hetkellä pelikauden avaamiseen tähtäävät toimenpiteet täydessä käynnissä. Kentän talvehtimisen ja kentänhoidon osalta tilanne on hyvä, ja avaamme kentän heti kun se on mahdollista.

Kun kenttämme aukeaa, tulevat pelaamisen käytännöt todennäköisesti poikkeamaan normaalista esim. ilmoittautumisen ja pro shopissa/caddiemasterilla/ravintolassa asioinnin sekä muiden sosiaalitilojen käytön suhteen. Näistä annetaan tarkempi ohjeistus, kun pelikauden avaus lähenee ja luonnollisesti silloin huomioidaan myös viranomaisten sen hetkiset ohjeistukset.

Golfissa, lajin luonteen takia, lähikontakteja on kohtuullisen helppo välttää. Erilaisten kilpailujen sekä muiden tapahtumien ja kokoontumisten osalta tilanne on tietysti eri ja näitä määrittelevät 13.4.2020 asti voimassa olevat valtiovallan määräykset. Valmiuslain käyttöönoton yhteydessä voimaan astuvat kiellot tai rajoitukset tullaan huomioimaan seurassamme täysimääräisesti.

Pääsiäistä edeltävälle viikolle suunnitellut kevättalkoot siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Seuran järjestämä valmennustoiminta on keskeytetty. Keskeytys koskee kaikkia Aura Golfin vastuulla olevia harraste- ja kilparyhmiä. Seuran hallituksen ja toimikuntien järjestämät palaverit ja kokoontumiset siirretään taikka järjestetään puhelinpalavereina. Klubitalo ja sosiaalitilat pysyvät toistaiseksi suljettuina.

Seuran toimisto palvelee toistaiseksi normaalien aukioloaikojen mukaan arkisin klo 9.00-16.30. Asiakaspalvelu suoritetaan ainoastaan puhelimitse sekä sähköpostilla.

Rangen käyttö on toistaiseksi sallittua rajoitetusti siten, että lyöntimattojen määrää on vähennetty ja asianmukaisia turvavälejä tulee noudattaa. Harjoittelu tapahtuu jokaisen yksilöllisen harkinnan mukaan ja pelaajien tulee noudattaa viranomaisten antamia ohjeistuksia mm. käsi- ja yskimishygienian sekä lähikontaktien suhteen (alla linkki THL:n sivuille). Pallojen keruu tapahtuu omatoimisesti ja pallokorien käsittelyssä on syytä käyttää hanskoja.

Golfliitto julkaisi 17.3. päivitetyn tiedotteen (alla linkki tiedotteeseen), jossa annetaan seuraavat ohjeet golfin harrastajille COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi:

 • Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut.
 • Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
 • Vältä kättelyä pelikavereiden ja muidenkin kanssa.
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
 • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
 • Voit epäillä koronavirustartuntaa, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta. Jos taudin oireet ovat lieviä etkä kuulu riskiryhmiin, lääkärin tekemää taudinmääritystä ei pääsääntöisesti tarvita, vaan taudin voi sairastaa kotona.
 • Terveydenhuollon yksiköihin ja Päivystysapuun tulee olla yhteydessä ainoastaan, jos vointi on sellainen, että kotihoito-ohjeilla ei pärjää. Päivystysapu-palvelun ja terveyskeskusten turhaa kuormittamista tulee välttää, jotta kiireellistä hoitoa tarvitsevat henkilöt saavat apua nopeammin.
 • Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona.
 • Pelikentällä:
  • pidetään lipputanko aina reiässä. Nosta pallo varovasti reiästä, jotta reikä ei vaurioidu.
  • nosta vain oma pallosi reiästä.
  • älä lainaa pelikaverin mailoja.
  • nauti ulkoilmasta ja pelistä, pidä positiivinen vire yllä ja hymyile!

Yhdistyksen hallitus ja toimiva johto seuraa tilannetta sekä viranomaisten ja Golfliiton ohjeita ja tiedottamista tarkasti. Mikäli Golfliitolta tai viranomaistahoilta tulee uusia ohjeistuksia tai määräyksiä, niihin reagoidaan ja jäsenistöä tiedotetaan tarpeen mukaan golftoimintaan liittyvissä asioissa.

Jäsenistön tukea ja ymmärrystä tarvitaan nyt ja lähitulevaisuudessa. Uskomme valoisaan tulevaisuuteen ja yhdessä selviämme näistä haastavista ajoista.

Ystävällisin terveisin

Aura Golf ry

hallitus

***

Hyödyllistä tietoa

Valtioneuvosto

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Suomen Golfliitto

 

 

 

 

gdpr-image
Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaakseen käyttökokemustasi. Käyttämällä tätä verkkosivustoa hyväksyt tietosuojakäytäntömme.