AURA GOLF – PELIOHJEITA

KENTTÄHENKILÖKUNNALLA AINA ETUOIKEUS

Kenttähenkilökunnalla on golfkentän alueella aina etuoikeus pelaajiin nähden. Pelaaja saa lyödä vasta, kun kenttähenkilö on varmasti turvallisen matkan päässä tai on antanut siihen luvan.

HYVÄT KÄYTÖSTAVAT JA TURVALLISUUS KUNNIAAN

Pelaajien tulee noudattaa hyviä käytöstapoja sekä turvallisuutta kentän alueella. Tämä lisää meidän kaikkien viihtyvyyttä Aura Golfissa.

On kohteliasta tervehtiä kanssapelaajia ja henkilökuntaa aina kohdattaessa.

Kentällämme väylät sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan. Muistathan huutaa aina FORE! jos lyöntisi suuntautuu lähelle toista väylää tai suuntaan, johon sinulla ei ole suoraa näköyhteyttä.

Siisti ja asiallinen pukeutuminen on osa golfin etikettiä sekä kanssapelaajien kunnioittamista.

KENTÄN KUNNOSTA HUOLEHTIMINEN ON JOKAISEN VELVOLLISUUS

Velvoitamme myös pelaajien pitävän huolta kenttämme kunnosta. Golfetikettiin kuuluu lyöntijälkien korjaaminen väylillä, alastulojälkien paikkaaminen viheriöillä ja jälkien haravoiminen bunkkereissa.

Alastulojälki korjataan painamalla griinihaarukka reiän viereen ja työntämällä pintanurmea reikää kohti, ei nostamalla reikää ylös. Toista ympäri reikää ja paina kohonnut maa lopuksi, vaikka putterin lavan pohjalla tasaiseksi. Tästä voit katsoa USGA:n ohjevideon alastulojäljen korjaamisesta>>

Tasoita hiekkaesteessä kaikki jäljet huolellisesti haravalla. Jätä lopuksi harava kokonaan bunkkerin sisään.

Roskat kuuluvat roskikseen ja tupakantumpit sekä nuuskat niille kuuluviin paikkoihin, ei kentälle.

Jos kentällä on kenttähenkilökunnan pystyttämiä aitoja tms. niin niitä tulee kunnioittaa ja kiertää yliastumisen sijaan.

Kärryjä ei saa työntää viheriön ja bunkkerin välistä, vaikka se olisikin lyhin reitti. Tällä pienellä teolla saamme viheriöiden ympäristöt pysymään paremmin pelikuntoisena.

PELINOPEUS

Käsitykset sopivasta pelinopeudesta vaihtelevat pelaajien keskuudessa huomattavasti, mutta varmasti kaikille sopiva ohjesääntö on yrittää pysyä edellisen ryhmän vauhdissa siten, ettei ryhmien väliin pääse syntymään ylimääräistä rakoa. Aura Golfissa neljän hengen ryhmällä ihannepeliaika on alle neljä tuntia eikä pelikierrokseen tulisi hieman ruuhkaisempanakaan ajankohtana kulua enempää kuin 4 h 15 min. Toivomme jokaisen seuraavan pelinopeuttaan läpi kierroksen ja golfetiketin mukaisesti päästävän takana tulevan ryhmän tai pelaajan ohi, mikäli edessä on tyhjä väylä ja takana tulevat tuntuvat etenevän nopeammin vaikka oma ryhmä etenisikin edellä mainitun ajan puitteissa.

READY GOLF

Jotta pelinopeus pysyisi sujuvana Golfliitto suosittelee pelattavan ”Ready Golfia”. Ready Golf on yleisesti käytetty sanonta, joka ilmaisee, että pelaajien tulisi pelata aina, kun ovat valmiita pelaamaan, sen sijaan, että noudatettaisiin tiukasti ”kauimpana reiästä pelaa ensin” määräystä. Pelaajien tulee kuitenkin toimia aina järkevästi varmistaakseen, että ”väärällä vuorolla” pelaaminen ei vaaranna tai häiritse muita pelaajia. Ready Golf ei saa myöskään estää normaalia kohteliaisuutta tai urheiluhenkeä eikä normaaleja golfkäytäntöjä, kuten merkitsijän velvollisuuksia ja pallon etsinnän avustamista.

GOLFAUTO

Golfautolla liikuttaessa tulee noudattaa varovaisuutta sekä ottaa muut pelaajat huomioon. Kentällä olevia opasteita tulee seurata ja käyttää aina teitä tai polkuja siellä missä siihen on mahdollisuus. Viheriöille tai lyöntipaikoille auton ajaminen ei ole missään olosuhteissa sallittua. Auton kuljettajan tulee olla täyttänyt vähintään 18 vuotta. Golfauton ajamiseen pätevät normaalit tieliikennelait mm. alkoholin suhteen. Golfautoja ei vuokrata klo 19.00 tai sen jälkeen tapahtuviin lähtöihin.

HARJOITUSALUEISTA
 • Rangella ei tule lyödä ruoholta, jos sitä ei ole erikseen sallittu
 • Ruoholta lyötäessä pyri lyömään ”yhtä kuviota” (Esimerkki)
 • Lähtiessä palauta pallokori palloautomaatin viereen
 • Rangen viereisellä viheriöllä vain putataan, sosiaalirakennuksen viereisellä yläviheriöllä voi myös chipata
 • Anna tarvittaessa tilaa seuran valmentajien vetämille opetusryhmille
 • Huuda rangella FORE, jos lyönti näyttää karkaavan oikeanpuoleisen reunan aidan ylitse kohti klubitaloa tai kuudetta väylää
 • Pallojenkeruuauto ei ole liikkuva maali!
 • Älä omi lyöntimattoa, bunkkeria tms. harjoittelualuetta kohtuuttomaksi ajaksi, jos harjoitusalueella on ruuhkaa
 • Huiskalassa harjoitellaan ensisijaisesti omilla palloilla. Voit harjoitella myös rangepalloilla, mutta ne tulee muistaa palauttaa rangelle.
 • Kulje Huiskalaan reittiä, joka häiritsee mahdollisimman vähän pelaajia kentällä
 • Huiskalaan kulkeva autotie on yksityistie, jota meillä ei ole lupa käyttää.
AG_Syksy_02
AJANVARAUS

Aura Golf ry:n jäsenet saavat tehdä peliaikavarauksia kahdeksan päivää etukäteen. Jäsenet voivat varata myös samassa lähdössä pelaavat vieraspelaajat kahdeksan päivää etukäteen. Jäsen saa tehdä itselleen yhden varauksen päivää kohti.

Vieraspelaajien ajanvarausoikeus on neljä päivää etukäteen.

Ajanvaraus toimii Nexgolf-järjestelmässä ja ajanvarauksen osoite on https://ag.nexgolf.fi/ag. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen käyttäjätunnus (jäsennumero) ja salasana. Jos olet unohtanut salasanasi tai et pääse kirjautumaan sisään, ota yhteyttä caddiemasteriin tai toimistoon.

Mahdolliset peruutukset tulee tehdä hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään kaksi tuntia ennen varattua lähtöaikaa.

KENTÄLLE TULTAESSA

Parkkipaikkoja on kolme. Ensimmäinen sijaitsee heti vasemmalla käännyttäessä ruissalontieltä kohti klubia ja muut kaksi (tulosuunnasta) ensimmäisen väylän oikealla puolella.

Pysäköi vain merkittyyn parkkiruutuun, EI pysäköintiä palo- ja pelastusteitä tai poistumisreittejä tukkivasti. Klubitalon lähimmän parkkipaikan pensaan vieressä ei ole merkittyjä pysäköintipaikkoja.

Pelaamaan lähdettäessä ilmoittaudu paikallaolevaksi viimeistään 10 min ennen lähtöaikaa joko caddiemasterille tai nexgolfissa.

KENTÄLLÄ

Aura Golfissa kunnioitamme lajin perinteitä ja noudatamme vanhaa pukeutumisohjetta. Tämän mukaan golfvaatetukseen eivät kuulu verryttelyasut, farkut, uimahousut tai bikinit eikä miehillä kaulukseton t‑paita, hihaton pai­ta tai pukupaita.

Ryhmän alhaisin tasoitus vastaa koko ryhmän etenemisestä kentällä.

Kentältä löytyy vesipisteitä sekä rangelta palloautomaatin vierestä, taukokioskilta ja 14. tiiltä.

Kioskille voi nyt halutessaan tehdä ennakkotilauksen soittamalla 9. tiiltä löytyvään numeroon niin ruoka on valmiina odottamassa, kun saavut kioskille eikä tauko aiheuta turhaa pelin viivästymistä.

Jos haluat pitää hieman pidemmän tauon kioskilla ja/tai seuraava ryhmä on heti perässä, tarjoa mahdollisuutta ohitukseen, mikäli edessä on tilaa.

Lemmikkieläinten, kuten esim. koirien mukaan ottaminen kierrokselle ei ole sallittua.

FORE!

Jos lyöty pallo lähtee suuntaan, johon et näe etkä ole täysin varma, ettei siellä ole ihmisiä huuda aina kuuluvasti FORE!

Seuraavassa muutamia paikkoja, joissa on hyvä olla erityisen varuillaan:

 • Ensimmäisen viheriön vasemman laidan parkkipaikka sekä sisääntulotie
 • Neljännen väylän avausta lyötäessä on syytä huomioida kolmatta väylää pelaavat, jotka saattavat olla etuvasemmalla kallion ja puiden takana ”katvealueella”
 • Viidennen väylän avauksessa on harjoitusalue vasemmalla ja edellisen väylän alkuosa viheriön oikealla puolella
 • Kahdeksannen väylän vasemmalla laidalla Huiskalan harjoitusalue
 • 11:sta väylän vasemmalla laidalla on pyörätien takana huvila, jonka pihaan saattaa varsinkin pitkälyöntisten avauslyönnit vahingossa suuntautua. Tällöin tulee myös muistaa huutaa FORE! jotta huvilan asukkaat osaavat suojautaua.
 • 13:sta väylän oikeassa laidassa kulkeva 18:sta väylä ja viheriö

Jos pallo osuu parkkipaikalla olevaan autoon, niin ilmoita vahingosta caddiemasterille tai toimistoon. Golfliiton vastuuvakuutus kattaa yleensä nämä vahingot ja vahingon aiheuttajan maksettavaksi jää vakuutuksen omavastuuosuus.

BÄGIKÄRRYT

Kärryt löytyvät parkkipaikalta ja bägivaraston oven suusta. Kärryt tulee palauttaa samaan paikkaan.

LÄHTÖTII

Kierrokselle lähdetään pääsääntöisesti harjoitusalueen vieressä olevalta ensimmäiseltä tiiltä. Poikkeustilanteissa saatetaan kierros aloittaa 6. tiiltä tai yhteislähdöissä jokaiselta tiiltä samanaikaisesti.

PIENEMPI LIPPU VIHERIÖIDEN LIPPUTANGOISSA

Käytämme pientä lippua varsinaisen lipun alapuolella merkitsemään reiän sijaintia viheriöllä.

pikkulippu alhaalla = reikä viheriön etuosassa
pikkulippu keskellä = reikä viheriön keskiosassa
pikkulippu ylhäällä = reikä viheriön takaosassa

PAKKASAAMUINA PELAAMINEN

Mikäli kenttä on kiinni pakkasen tai kuuran johdosta, aamun varatut peliajat eivät siirry, vaan peliajat peruuntuvat kokonaan. Pakkasaamuina kentällä pelaaminen on sallittua vasta henkilökunnan annettua luvan.