AURA GOLF RY

Aura Golf ry on perustettu vuonna 1958 ja on Suomen viidenneksi vanhin golfseura. Seuran nykyinen 18 reikäinen kenttä sijaitsee Ruissalossa vain 15 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta. Aura Golfin historiaan voit tutustua tarkemmin täällä.

Tänä päivänä perinteikäs Aura Golf ry on kotiseura yli 1500 jäsenelle mikä takaa vakaan talouden ja mahdollistaa juniorityön, kentänhoidon sekä oheispalvelujen ylläpitämisen kansainvälisellä tasolla.

Seuran toiminnan sydämenä toimii 1850-luvulla rakennettu, alun perin maatilan päärakennuksena toiminut klubitalo. Rakennusta on laajennettu ja uudistettu useampaan kertaan, nykymuotoonsa se saneerattiin vuonna 2002.

Aura Golf valittiin vuoden golfseuraksi Suomessa vuonna 2006 ja on saanut tämän lisäksi myös lukuisia muita tunnustuksia. Seuran kilpapelaajat ovat voittaneet runsaasti kaikenvärisiä SM-mitaleita ja menestystä on tullut myös kansainvälisillä areenoilla. Erityisesti nuorten naispelaajien menestys muutaman viimeisen vuoden ajalta on suomalaisessa golfissa aivan ainutlaatuista.

Aura Golf on myös luotettu kisäjärjestäjä ja vuosien saatossa olemme saaneet kunnian järjestää useita arvokilpailuja. Merkittävimpiä näistä ovat olleet naisten EM-kilpailut vuonna 2013 ja miesten EM-kilpailut vuonna 1994. Vuonna 1986 kentällä järjestettiin miesten ja naisten Pohjoismaiset Mestaruuskilpailut ja kesällä 1997 Seniorien EM-kilpailut. Aura Golf järjesti myös vuosina 1997-2011 naisten Ruotsin kiertueen osakilpailua Felix Finnish Ladies Openia sekä miesten ammattilaiskilpailua Gant Openia, joka vuonna 2015 pelattiin European Challenge Tourin osakilpailuna. Aura Golfin huippuhetki kilpailunjärjestäjänä koettiin kesällä 2021, kun Naisten Euroopan kiertueen kilpailu Gant Ladies Open pelattiin Ruissalossa.

Aura Golf on pitkän historiansa aikana toiminut myös aktiivisesti golfin toimialajärjestöissä sekä Golfliiton luottamustehtävissä.