KILPAILUIHIN OSALLISTUMINEN

KILPAILUJEN SÄÄNNÖT

Kilpailuissa noudatetaan golfin sääntöjä sekä Suomen Golfliiton ja Aura Golfin voimassa olevia paikallissääntöjä. Kilpailuissa noudatetaan Suomen Golfliiton yleisiä kilpailumääräyksiä, paitsi jos ne ovat risti-riidassa pelattavan kilpailun määräysten kanssa, silloin noudatetaan kilpailtavan palkinnon määräyksiä. Kilpailuihin osallistuminen edellyttää virallista tasoitusta, ellei kilpailuohjelmassa, kilpailukutsussa tai ilmoittautumislistassa toisin ole mainittu. Naisten ja miesten tasoitusten virallinen yläraja on -36, seuran omissa kilpailuissa voidaan käyttää 54 ylimpänä tasoituksena. Pelattavan kilpailun säännöt määrittävät käytettävän tiin, kuitenkin niin, junioreilla ja veteraaneilla on tarvittaessa mahdollisuus pelata poikkeavalta tiiltä. Tästä päätöksen tekee aina kilpailun johtaja.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen päättyy kilpailuviikon perjantaina klo 16.00, jos kilpailuohjeissa ja/tai kilpailukutsussa ei muuta mainita.

Ilmoittautuminen tapahtuu Nexgolf-järjestelmän kautta henkilökohtaisilla tunnuksilla tai caddiemasterille sähköpostilla [email protected], puhelimitse 02 258 9201 tai henkilökohtaisesti paikan päällä.

JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN

Avoimiin kilpailuihin sekä klubikilpailuihin ei sallita jälki-ilmoittautumisia. Tämä sääntö ei koske klubitapahtumien yhteydessä pelattavia kilpailuja.

RAJOITUKSET

Viikonloppuna järjestettäviin klubikilpailuihin voidaan ottaa 120 pelaajaa, jos samana viikonloppuna ei ole muita kilpailuja.

PERUUTUKSET

Kilpailusta poisjäämisen tulee tapahtua erityisen pätevästä syystä, jollainen on esim. sairastuminen. Huono sää tai sopimaton starttiaika eivät ole päteviä syitä. Poisjäämisestä pitää ehdottomasti ilmoittaa viimeistään yksi (1) tunti ennen kilpailun alkamista kilpailun johtajalle tai caddiemasterille. Mikäli peruutusta ei ole tehty ohjeiden mukaisesti, peritään pelaajalta kaksinkertainen kilpailumaksu. Seuran kapteeni tai hallitus voi myös päättää muista lisäseuraamuksista.

LÄHTÖ

Pelaajan on oltava valmiina aloittamaan pelaaminen viimeistään silloin, kun on hänen lähtöaikansa. Jos pelaaja tulee aloituspaikalle valmiina pelaamaan ennen kuin viisi minuuttia on kulunut hänen lähtöajastaan, rangaistus myöhästymisestä on reikäpelissä reiän menetys ja lyöntipelissä kaksi lyöntiä ensimmäiselle reiälle (sääntö 6-3a). Muutoin rangaistuksena on pelistä sulkeminen. Hyvä golfetiketti edellyttää, että pelaaja on lyöntipaikalla ainakin viisi minuuttia ennen lähtöaikaansa.

HIDAS PELI

Jos ryhmä jää laaditusta aikataulusta ja hidastelu ei johdu ohituksesta, pelaajat joutuvat aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää lyöntiinsä tämän jälkeen aina enemmän kuin 40 sekuntia siitä, kun hänen vuoronsa oli pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 mukaisesti.

RATKAISUT TASATILANTEISSA

Reikäpeli
Jos reikäpeli on tasan ennalta määrätyn reikämäärän jälkeen, on peliä jatkettava välittömästi reikä reiältä (alkaen reikä no 1 jne.), kunnes toinen pelaajista voittaa reiän. Tasoituksellisissa reikäpeleissä tasoitukset astuvat uudelleen voimaan.

Lyöntipelissä pääsääntöisesti
Scratchtulokset aina matemaattisella menetelmällä
Nettotulokset (myös pistebogey) lähtö kahdelta tai useammalta tiiltä: tasoitusmenetelmällä (pienempi tasoitus voittaa). Tarkkojen tasoitusten ollessa yhtä suuret voittajan ratkaisee arpa.

Matemaattinen menetelmä
18 reiän kilpailut
Tasatuloksen ratkaisee viimeisen yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos, sitten viimeisen reiän tulos ja lopuksi arpa.

36 reiän kilpailut
Tasatuloksen ratkaisee viimeisten 18 reiän tulos ja sen jälkeen paras viimeisen yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos, sitten viimeisen reiän tulos ja lopuksi arpa.

54 ja 72 reiän kilpailut
Tasatuloksen ratkaisee paras viimeisen 36 reiän tulos, viimeisten 18 reiän tulos ja sen jälkeen paras viimeisten yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos, sitten viimeisen reiän tulos ja lopuksi arpa.

Mikäli kilpailussa on lähdetty kahdelta tai useammalta tiiltä, ratkaistaan tasatulokset kuitenkin reikien numerojärjestyksen mukaan eli viimeiset 9, 6, 3 ja viimeinen reikä.

Kaikissa seuran mestaruuskilpailuissa voittaja ratkaistaan välittömästi suoritettavan sudden death -uusinnalla lyöntipelin säännöin. Voittajan on pelattava aina pallo reikään saakka. Uusintaan joutuva pelaaja on oikeutettu saamaan vähintään 15 minuutin valmistautumistauon. Sudden death -uusintaa käytetään myös niissä kilpailuissa, joissa kilpailuohjeissa niin vaaditaan. Kilpailun johtaja päättää pelattavat uusintareiät. Muut mitalisijat ratkaistaan matemaattisella menetelmällä.

MERKINNÄT

Valkoisella spraymaalilla merkityt alueet ovat kunnostettavaa aluetta (sääntö 25-1).

KILPAILUTOIMISTO

Parkkipaikalta pukuhuoneille nousevan tien vasemmalla puolella sijaitsee pieni rakennus, kilpailutoimisto, jossa hoidetaan kaikki kilpailutoiminnassa tarvittava paperityö, kuten kilpailuun ilmoittautuneet, kilpailukortit ja tulospalvelu. Välittömästi kilpailujen päätyttyä tuloskortit toimitetaan kilpailutoimistoon. Päätulostaulu sijaitsee kilpailutoimiston vieressä. Kilpailutoimiston tehtäviä voidaan hoitaa myös caddiemasterin toimistossa.

CUP-KILPAILUT

Seuran sisäiset Cup-kilpailut on pelattava ilmoitustaulun pelikaavion yhteydessä esitetyn aikataulun puitteissa. Pelimaksu on maksettava lähdettäessä ensimmäiseen reikäpeliotteluun. Kilpailupäivänä ennen kilpailua ja kilpailujen jälkeen pelaaminen on periaatteessa aina mahdollista, caddiemasterin ohjeita on kuitenkin noudatettava.