AJANKOHTAISTA KAUDELLE 2019
16.5.2019
PELIMATKA NORDCENTERIIN – MYÖS MIEHILLE
27.5.2019
Show all

KAPTEENIN KUULUMISIA

Hyvät Aura Golfin jäsenet,

Golfkauden 2019 ensimmäinen kuukausi lähestyy loppuaan ja seuraavassa muutamia asioita muistettavaksi sekä vähän kiitoksiakin.

Pelikierrokselle ilmoittautuminen
Muistathan aina pelikierrokselle lähtiessäsi käydä caddiemasterilla ilmoittautumassa sekä mahdollisen esteen sattuessa muistaa myös peruuttaa peliaikavaraus asianmukaisesti.

Alastulo- ja lyöntijälkien paikkaaminen
Kenttä on meidän kaikkien yhteistä omaisuutta ja siitä meillä jokaisella on oikeus sekä velvollisuus pitää hyvää huolta. Alastulo- ja lyöntijälkien paikkaamista ei voi koskaan kyllin paljon korostaa ja siksi haluan muistuttaa asiasta tässäkin yhteydessä. Myös bunkkereiden haravoiminen kuuluu asiaan eikä vähiten muiden pelaajien huomioimisen takia. Näiden hoitamisessa on alkukauden aikana suksi hieman lipsunut ja kohteliaasti pyydänkin huomioimaan asian tärkeyden sekä tarvittaessa muistuttamaan aiheesta myös pelikavereita.

Uudet golfsäännöt sekä paikallissäännöt
Uusien golfsääntöjen mukaan on mahdollista putata tanko reiässä ja tässä asiassa jokaiselle muodostuu oma rutiininsa. Uudistus on varmasti monella tavalla hyödyllinen, mutta asialla on myös kääntöpuolensa. Palloa ei tule missään olosuhteissa yrittää poimia putterilla reiästä, vaan aina pyrkiä saamaan se ulos reiästä vahingoittamatta reiän reunoja.

Aura Golfin uudet paikallissäännöt ovat luettavissa ilmoitustaululta, 1.tiin katoksessa, tuloskortin kääntöpuolella sekä kotisivujen materiaalipankista. Ne eivät sisällä merkittäviä muutoksia, lähinnä sanamuotoja sekä sääntöviittauksia on päivitetty vastaamaan uusia golfsääntöjä.

Kulkeminen kentällä
Golfkentällä tulee helposti tavaksi kulkea lyhintä mahdollista reittiä. Tämä kuitenkin voi aiheuttaa tietyissä paikoissa runsasta kulumista ja jopa polkujen muodostumista sinne, mihin niitä ei ole tarkoitettu syntyväksi. Tästä syystä meidän kentällä ei ole sallittua vetää kärryjä viheröiden ja bunkkereiden välistä. Tällaisia paikkoja ovat erityisesti 16. ja 18.väylän viheriöt, joissa kiusaus kulkea lyhintä reittiä on suuri. Myös hiekkaesteiden reunojen kunnosta tulee jokaisen omalta osaltaan huolehtia ja kulku bunkkereihin sekä sieltä pois tulisi aina tapahtua niiden matalimmassa kohdasta.

Kierrosajat
Aura Golfin kentän suosituspeliaika on 4h 15min ja ilokseni täytyy todeta, että kierrokset kentällämme ovat alkukauden ajan olleet totutun ripeitä ja suosituspeliaika hyvin usein jopa alitetaan reilusti. Nopea pelaaminen ja kiirehtiminen eivät ole synonyymejä, vaan ensin mainittu syntyy hyvin yksinkertaisista asioista, kuten pelin seuraamisesta sekä omalla vuorolla toimimisesta.

Lisäksi haluan kannustaa osallistumaan seuran reikäpelikisoihin, joihin ilmoittautuminen päättyy 31.5.2019 klo 10.00 sekä tietysti vielä aktiivisemmin Golfpuoti Masters kuukausikilpailuun.

Hyvää pelikauden jatkoa kaikille!

Tommi Savolainen
Aura Golf ry
kapteeni

gdpr-image
Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaakseen käyttökokemustasi. Käyttämällä tätä verkkosivustoa hyväksyt tietosuojakäytäntömme.