AG-HGK SEURAOTTELU 10.9.2022
26.8.2022
PERHEMALJA 11.9.2022
10.9.2022
Show all

KENTÄN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

Hyvät Aura Golfin jäsenet,

Seuran strategian ja toimintasuunnitelman mukaisesti golfkenttämme korkealaatuinen ylläpito ja kehittäminen ovat organisaatiomme ykkösprioriteetit. Kehitystyötä halutaan tehdä suunnitelmallisesti ja harkiten Aura Golfin perinteitä sekä puistokentän olemusta kunnioittaen. Aloitettu valmistelutyö on edennyt ja Aura Golf on solminut kenttäarkkitehtitoimisto Tilander Golf Designin kanssa sopimuksen, jonka mukaan kenttäarkkitehti Lassi-Pekka Tilander aloittaa kentän perusparannuksen suunnittelutyön. Projektin ensimmäisessä vaiheessa keskitytään väylien 6-11 rajaamaan alueeseen. Tavoitteena on saada suunnitelma alueen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä keskittyen erityisesti pelattavuuden parantamiseen sekä estealueiden uudistamiseen. Urakan on alustavan aikataulun mukaan määrä alkaa syksyllä 2023 ja urakkaa tullaan suorittamaan vaiheittain pelitoimintaa suuremmin häiritsemättä.

Tavoitteena on, että suunnitelma kustannusarvioineen sekä aikatauluineen tullaan esittelemään jäsenistölle hyvissä ajoin ennen seuraavaa vuosikokousta, jossa tullaan päättämään toimenpiteistä sekä projektin rahoituksesta.

Lassi-Pekka Tilander:

”On etuoikeutettua päästä kehittämään yhtä Suomen vanhimmista ja kuuluisimmista golfkentistä. Paikka on piirtynyt suomalaiseen golftarinaan sen merkittävän kilpailuhistorian ja toisaalta ainutlaatuisen luontonsa sekä sijaintinsa vuoksi.

Kenttä sivuaa myös omaa golfhistoriaani merkittävällä tavalla. Pelaajaurani alkumetreillä se oli Suomessa kotikenttäni Talin ulkopuolella ylipäätään harvoja kenttiä ja siten luonnollisesti myös ensimmäisiä golfvierailukohteita. Kenttä oli jo silloin tunnettu hyvästä kunnostaan sekä miellyttävästä ilmapiiristään. Ruissaloon on aina ollut mukava lähteä pelaamaan ja sieltä on jäänyt paljon hienoja muistoja.

Ensimmäiset SM-kilpailuni (alle 18 v.) pelasin Ruissalossa 70-luvun lopulla ja myöhemmin 80-luvulla oli kunnia edustaa kentällä Suomea miesten PM-kilpailuissa. Jälkimmäinen järjestettiin vain hieman sen jälkeen, kun kenttä oli laajentunut 18-reikäiseksi.

Kuluneen kesän tapaamisissa Aura Golfin edustajien kanssa on minulle välittynyt heidän vahva tahtonsa kehittää Ruissalon kenttää. Kehitystöiden tavoitteena tulee olla huippukentälle tärkeiden strategisten elementtien päivittäminen ja toisaalta kentän nuorempien alueiden visuaalinen integroiminen lähemmäs alkuperäisten reikien tunnelmaa.

Pelillisten ominaisuuksien päivittämisestä huolimatta suunnitelman keskiössä tulee olla lopputulos, jossa pelaaminen on hauskaa ja reilua riippumatta pelaajan tasosta tai tasoituksesta. Tähän haasteeseen tartun nöyränä ja innostuneena.”

_______________________________

Lassi Pekka Tilander on kansainvälisesti suomen menestynein golfkenttäarkkitehti. Hän on yli 20 vuotta kestäneellä urallaan suunnitellut yli 20 uutta kenttää viiteen eri maahan. Lisäksi hän on laatinut nykyisten kenttien kehityssuunnitelmia lukuisille eri kentille suomessa ja ulkomailla.

Edinburghista golfkenttäsuunnittelijaksi valmistuneen Tilanderin useat kentät ovat saavuttaneet komeita ranking-sijoituksia brittijulkaisujen Manner-Euroopan parhaiden kenttien listoilla.

Viimeksi julkaistulla listalla ”Top 100 Continental Europe’s ‘X Factor’ courses” (Golf World, elokuu 2022) hänen kenttiään on neljä, joista parhaana Viron Pärnu Bay Links sijalla 18.

Tilanderin viimeisimmät uudisrakentamisen työt Suomessa ovat olleet kenttien laajennukset Lahden Takkulassa, Nokian River Golfissa (Rock) sekä Kankaisten Golfissa Maskussa.

gdpr-image
Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaakseen käyttökokemustasi. Käyttämällä tätä verkkosivustoa hyväksyt tietosuojakäytäntömme.