PELAAJA ENSIN –TYYTYVÄISYYSKYSELY
25.6.2020
24H JUNNUGOLFILLE 30.6.-1.7.2020 – LOPPUTULOS
6.7.2020
Show all

TOIMINNANJOHTAJAN TERVEISET

Hyvät Aura Golfin jäsenet,

Erikoiskevät
Vuosi 2020 tulee jäämään historiaan monella tavalla poikkeuksellisena ja osansa tapahtumista sekä niiden seurauksista ovat saaneet myös golfkentät. Koronasirkuksen käynnistyttyä maaliskuun puolivälissä kukaan ei tiennyt mitä on tulossa ja epävarmuus on aina omiaan aiheuttamaan lisää epävarmuutta. Hyvin pian kävi kuitenkin selväksi, että vaikka Aura Golf tulee ottamaan iskua, niin niistä tullaan myös selviämään.

Golf oli epidemian alussa yksi harvoista liikuntamuodoista, jota pystyi turvallisesti harrastamaan ja tämä huomiotiin julkisuudessa varsin laajalti. Golfin toimialajärjestöt olivat asiassa aktiivisia ja ohjeistivat oviaan availevia golfkenttiä varsin yksityiskohtaisilla tietopaketeilla, jotka loivat tavallaan turvalliset puitteet golfpelin jatkamiselle myös poikkeusoloissa. Varsin pian näitä sääntöjä ja rajoituksia alettiin golfin piirissä kyseenalaistamaan, mielipiteitä oli yhtä paljon kuin ihmisiäkin. Jälkikäteen arvioituna on helppo todeta, että jossain määrin hieman turhankin kireät rajoitukset auttoivat golfia pitämään pään pinnalla.

Pelitoiminta alkaa – niin kuin myös ruuhkat
Aura Golfissa on totuttu, toisin kuin monella muulla lähikentällä, varsin ruuhkattomaan pelaamiseen. Tänä keväänä ja alkukesällä tilanne on ollut toinen, kierrosmäärien kasvu viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna on ollut melkoinen. Syitä tähän ruuhkaisuuteen on esitetty paljon, mutta juurisyy sille on yksinkertaisesti se, että yksittäiset pelaajat pelaavat enemmän kierroksia. Kasvanut vapaa-aika eri ikäryhmissä sekä muiden harrastusten puuttuminen ja elämän perusrytmien (koulut, harrastukset, sosiaalinen elämä yms) muutos ovat olleet eturivin syitä golfin kasvaneelle suosiolle. Tämä ei ole yksin Aura Golfin asia, vaan suurimmalla osalla suomalaisista golfkentistä kierrosmäärät ovat olleet hurjassa kasvussa. Voidaan hyvällä syyllä puhua pienimuotoisesta golfbuumista, sillä pelaamisen lisäksi myös erilaiset kurssit ja lajitutustumiset ovat olleet varsin suosittuja ympäri maata. Kokonaiskierrosmäärä kauden alusta lukien asettunee kesäkuun loppuun mennessä n.16.500 kierrokseen, kun viime vuonna sama luku oli 10.300 kierrosta. Toki kausi aloitettiin aikaisemmin ja siellä repäistiin heti pari tuhatta kierrosta eroa, mutta vastapainona tietysti rajoitukset kahden ja kolmen hengen ryhmissä pelaaminen.

Ruuhkia on pyritty tasaamaan varausrajoituksilla sekä jäsenen varausajan pidentämisellä ja ainakin juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että olemme näiltä osin hiljakseen siirtymässä kohti tavanomaisempaa tilannetta. Helteet ovat varmasti ainakin osittain olleet myötävaikuttamassa peliaikojen saatavuuden paranemiseen, mutta lähiviikot näyttävät mihin suuntaan tämän kanssa ollaan menossa. Alkamassa on kuitenkin lomakausi, joka normaalioloissa on yleensä kysytyintä peliaikaa.

Jäsenmäärä kasvussa
Aura Golfin toimintasuunnitelmassa on määritetty yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi hankkia uusia jäseniä ja säilyttää jäsenmäärä vähintään nykyisellä tasolla. Vuosikokouksessa hyväksytty nuorisojäsenyys on osoittautunut varsin suosituksi ja nuoria aikuisia on seuraan liittynyt runsaasti. Uusia jäseniä on seuraan tänä vuonna liittynyt kaikkiaan 114 henkilöä ja vastaavasti jäsenyydestä luopuneita on 86 henkilöä. Nettomuutos on siis 28 henkilöä kasvua. Jäsenmäärä ei voi tietenkään kasvaa hallitsemattomasti ja tässä asiassa yhdistyksen hallitus on kyllä ajan hermolla. Tässä yhteydessä on vielä mainio tilaisuus toivottaa kaikki uudet jäsenet oikein lämpimästi tervetulleeksi Ruissaloon!  

Yhdistyksen taloustilanne
Alkukevään epävarmuuden jälkeen asiat ovat alkaneet selkenemään ja osaltamme tilanne on kohtuullisen hyvä. Yhdistyksen talouden peruskivi eli jäsen- ja kausimaksut tulevat toteutumaan talousarvion mukaisesti, sama koskee myös liittymismaksutuottoja. Suurimmat menetykset liittyvät yritysyhteistyöhön ja erityisesti asiakastapahtumiin, joita ei keväällä pystytty järjestämään yhtään. Myös useita loma-ajan jälkeisiä tapahtumia on peruutettu tai siirretty seuraavaan vuoteen. Tulonmenetykset näissä ovat niin suuria, että olemme joutuneet tekemään tiettyjä sopeuttamis- ja säästötoimenpiteitä, koska korvaavia tuottoja vaikka greenfee-myynnistä on ruuhka-aikoina ollut vaikea hakea. Säästöjä on pyritty tekemään siten, että vaikutukset näkyisivät toiminnassa mahdollisimman vähän ja kaikkein viimeisenä tietysti kentänhoidossa.

Valkoposkihanhet
Viime syksyllä meille myönnetyn poikkeusluvan turvin olemme häätäneet hanhia kentän alueelta kohtullisen hyvällä menestyksellä. Apuna tehtävässä ovat olleet aktiiviset koirapartiot, joiden panosta ei voi kyllin korostaa. Hanhien määrä sekä niiden aiheuttamat haitat ovat vähentyneet huomattavasti, mutta on kuitenkin syytä muistaa, että linnuista tullaan tuskin koskaan pääsemään lopullisesti eroon. Ympärivuorokautinen ja koko kentän kattava partiointi ei valitettavasti ole mahdollista. Kiitoksia myös autolla liikkuvien hanhipartioiden porukalle! Partiointi jatkuu molemmilla tavoilla, keltaliiviset koirat ja ohjaajat ovat kentällä siis ihan luvan kanssa.

Ystävällisin terveisin

Sami Pere
Aura Golf ry
toiminnanjohtaja

 

 

 

gdpr-image
Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaakseen käyttökokemustasi. Käyttämällä tätä verkkosivustoa hyväksyt tietosuojakäytäntömme.