OAKYN ÄITIENPÄIVÄLOUNAS
26.4.2022
LADY TOUR 2022
9.5.2022
Show all

KENTTÄ AVATAAN 12.5.2022

Hyvät Aura Golfin jäsenet,

PÄIVITETTY 29.4.2022

Aikaisempi arvio kentän avaamisesta viikon 18 loppupuolella on valitettavasti osoittautunut liian optimistiseksi ja kentän uusi avaamisajankohta on torstai 12.5.2022 klo 12.00. Ajanvaraus aloitetaan perjantaina 6.5.2022 klo 10.00.

Kauden avauksen siirtyminen on tietysti harmillista, mutta päätöksen takana on kenttämestarimme Matti Höglundin yli 30 vuoden kokemus ja näkemys siitä, että kenttä ei ole vielä pelikunnossa. Matin mukaan pahimmat vauriot kenttämme viheriöille pystymme tekemään juuri tässä vaiheessa. Huonojen kasvupaikkojen viheriöiden, joita ovat erityisesti 4,8,10,14 ja 15, vahingoittaminen tässä vaiheessa voisi aiheuttaa koko kauden kestäviä ongelmia. Tämän näkemyksen yhdistyksemme johto jakaa kenttämestarimme kanssa täysimääräisesti.

Kentällä on toki myös normaalin kevätkunnon mukaisia viheriöitä, joille olisi mahdollista pelata, mutta olemme menettäneet talvituhoille useita hyvienkin kasvupaikkojen viheriöitä. Positiivista on se, että tehdyt kylvöt ovat lähteneet lähes joka paikassa kasvuun ja vesi sekä lämpö olisi nyt erittäin tervetullutta. Tilanne ei kuitenkaan valitettavasti salli vastuullisesti edes 9 reiän avaamista.

Vaikka kauden avaus viivästyy totutusta parisen viikkoa, niin tämä tulee nähdä sijoituksena tulevaan. Talvi ja huonon tilanteen viimeistellyt kylmä kevät on luonut vaikeimmat olosuhteet golfkentälle jopa vuosikymmeniin. Kenttä ei tule olemaan toukokuun puolivälissäkään erityisen hyvässä kunnossa, mutta näin toimimalla meillä on huomattavasti paremmat mahdollisuudet olla jälleen huippukunnossa, kun pelaamisen korkeasesonki kesäkuussa käynnistyy.

Parhain terveisin

Sami Pere
Aura Golf ry
toiminnanjohtaja

Matti Höglund
Aura Golf ry
kenttämestari

***

PÄIVITETTY 26.4.2022

Ajanvaraus avataan ma 2.5.2022 klo 10:00. Kentän avaamispäivä ilmoitetaan viimeistään pe 29.4.2022. Kaikessa toiminnassa tulee huomioida olosuhdevaraus, joten oikeus muutoksiin pidetään.

Ajanvarausssäännöt pysyvät ennallaan, jäsenet saavat varata itselleen sekä samassa ryhmässä pelaaville vierailleen 8 päivää etukäteen, vieraspelaajien ajanvaraus alkaa 4 päivää etukäteen. Huomioithan, että ajanvarauksen alkamistuntia on aikaistettu. Tähän asti ajanvaraus on uudelle päivälle on avautunut klo 00:00, jatkossa se on klo 21:00. Esimerkiksi perjantaipäivien lähtöaikoja saa varata edellisen viikon keskiviikkona klo 21:00 jne.

***

PÄIVITETTY 22.4.2022

Kenttä avataan vapun jälkeisellä viikolla (vko 18) ja silloinkin tulee vielä tarkistaa Huiskalan ja Kuuvan tilanne erikseen. Tällä viikolla saatu lämpö saa kasvukauden käyntiin, mutta malttia silti tarvitaan. Kentän avaamisen tarkka päivämäärä ilmoitetaan vkon 17 loppupuolella ja samalla annetaan ohjeet ajanvarauksen alkamisesta.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että Vappuhumpuuki jää tänä vuonna järjestämättä. Ravintola avaa ovensa pelikauden alkaessa ja näin ollen myöskään Vappulounasta ei Ruissalon golfravintolassa ole tarjolla.

Rangeautomaatti otetaan käyttöön perjantaina 22.4., jolloin aloitetaan myös koneellinen pallojen kerääminen ja pallojen itsekerääminen päättyy. Harjoitusviheriöt ovat pois käytöstä, samoin kuin rangekatoksen takana sijaitseva lähipelialue. Huiskalan harjoituskentällä voi käydä lyömässä, muistathan korjata jälkesi.

***

PÄIVITETTY 12.4.2022

Tänään päästiin ensimmäisen kerran tekemään normaaleja kentähoidon kevään tehtäviä, kun etuvitosen viheriöiden harsot poistettiin, viheriöt jyrättiin sekä pystyleikattiin ja niille tehtiin kevään ensimmäiset kylvöt. Näkymät olivat ihan lupaavia, mutta ihan koko kentän alueella ei taida samanlaista menestystä olla vielä tiedossa.

***

Golfkuume ja odotukset kotimaisen pelikauden alkamisesta ovat varmasti noususuunnassa ja vaikka olosuhteet ulkona näyttävät juuri tällä hetkellä hieman paremmilta, niin matkaa maaliin on vielä valitettavan paljon. Seuraavassa käydään lyhyesti läpi mitä talvella on tapahtunut ja mitä lähiviikkoina on mahdollisesti odotettavissa.

Perusta vaikealle talvikaudelle valettiin oikeastaan jo marras-joulukuun vaihteessa, kun useamman viikon lumeton pakkasjakso aiheutti tukevan roudan maahan. Tämän seurauksena joulun tienoilla alkanut vaihtelava sade- ja sulamiskauden vedet eivät oikein päässeet mihinkään ja jäätyivät nopeasti niille sijoilleen. Golfmediassa kirjoiteltiin pitkin talvea jääpoltteen aiheuttamista haasteista, joten golfväki on varmasti ainakin jollain tasolla tietoinen tilanteesta.  Lyhyesti sanottuna jääkansi muodostaa kasville hapettoman tilan ja ruoholajista riippuen se on menoa joko nopeasti tai vähän hitaammin, lopputulos on kuitenkin kohtuullisen varma.

Jäänpoistoa tehtiin käytettävissä olevilla välineillä niin paljon kuin pystyttiin, mutta 10-15 cm teräsjää on aika kova vastustaja. Välillä luontokin antoi apua, mutta ei kuitenkaan päästänyt pälkähästä. Pahimmassa hetkessä valmistauduimme siihen, että ruohon kasvattaminen aloitetaan kokonaan alusta. Kevään mittaan alkoi kuitenkin tulla viitteitä siitä, että kaikkein pahimmalta katastrofilta selvittiin. Vaurioita kentällä kuitenkin on ja niiden laajuus selviää oikeastaan vasta sitten, kun kasvukausi käynnistyy.

Aura Golfin perinteinen tavoite on saada kenttä avatuksi viimeistään vappuna. Muutamien viime vuosien aikana olemme pystyneet aloittamaan pelitoiminnan jo ennen vappua, mutta nyt tästä ei valitettavasti kannata haaveilla. Positiivista on kuitenkin se, että tehtyjen hiekoitusten jälkeen sekä väylät että viheriöt olivat ennen viimeisiä lumisateita lumettomat ja jäättömät. Kaikki viheriöt on myös harsotettu. Kentän avaamisesta ei vielä ole mahdollista esittää arviota, toivottavasti pääsiäisviikon aikana saadaan tilanteeseen jotain suuntaviivoja. On kuitenkin syytä varautua siihen, että vappuna ei kenttä ole vielä avaamiskunnossa. Täysin mahdollista on myös se, että kenttää tullaan avaamaan osittain ja kaikki 18 väylää ovat käytössä vasta reilusti toukokuun puolella. Lähiaikojen sääennusteet eivät ole erityisen lupaavia, kasvukauden alkamisen yhtenä edellytyksenä on ainakin yöpakkasten loppuminen.

Varmaa on kuitenkin se, että tänäkin kesänä Ruissalossa pelataan golfia ja kenttä avataan heti, kun se olosuhteiden puolesta on mahdollista!

Ystävällisin terveisin

Sami Pere
Aura Golf ry
toiminnanjohtaja

gdpr-image
Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaakseen käyttökokemustasi. Käyttämällä tätä verkkosivustoa hyväksyt tietosuojakäytäntömme.