SENIORIEN MATKA TALLINNAAN 5.-6.6.2023
24.3.2023
VALMENNUSRYHMIEN INFO 17.4.2023
7.4.2023
Show all

AJANKOHTAISIA ASIOITA

Golfkauden avaus on kohta taas käsillä ja lämpenevien päivien myötä myös golfkuume alkaa nostaa päätään. Tälle sivulle päivitetään ajankohtaisia asioita ennen kauden alkua ja tiedotetaan myös kentän avaamiseen liittyvistä aikatauluista sekä yksityiskohdista.

Kevään eteneminen oli hyvässä vauhdissa, mutta golfin harrastajien harmiksi lumisateet sotkivat hieman suunnitelmia ja aikatauluja. Ruissalossa oli suunnitelmissa alkaa harsottamaan viheriöitä viikolla 13, mutta tätä suunnitelmaa jouduttiin olosuhteiden vaatimuksesta hieman muuttamaan.

Tämän hetken tavoitteena on saada kenttä avattua huhtikuun viimeisen viikon loppupuolella, mutta tätä arviota tullaan päivittämään myöhemmin. Pallojen koneellinen kerääminen aloitetaan maanantaina 17.4. ja silloin päättyy myös pallojen omatoiminen kerääminen. Rangen käytöstä on julkaistu oma uutinen. Kentän avaaminen tapahtuu joka tapauksessa heti kun se olosuhteiden puolesta on mahdollista ja ruohon kasvu päässyt vauhtiin. Käytännössä tämä vaatii tietysti paitsi lumien sulamista, niin myös yöpakkasten päättymistä ja lämpötilojen asettumista riittävälle tasolle.

Kilpailukalenteri julkaistaan lähiaikoina, ensimmäinen varsinainen kilpailu on Katajisto/Oakley Lippukilpailu, joka on tarkoitus pelata la 6.5.2023. Myös Vappuhumpuukin 1.5.2023 voi merkitä kalenteriin.

Alla myös lyhyt tietoisku tasoituskierrosten tuloskorttien jättämisestä sekä siihen käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

Tasoituskierrokset

Tasoituskierroksen tuloskortin palauttamiseen vaikuttaa tällä kaudella kaksi olennaista muutosta. Tasoituskortin palauttamisominaisuus poistui Golf Gamebookin maksuttomasta versiosta ja se löytyy nykyään vain maksullisesta Gold-versiosta. Golfliiton eBirdie-sovellukseen on puolestaan rakenteilla oma digitaalinen tuloskortti.

eBirdie
Golfliitto kehittää parhaillaan eBirdie-sovellukseen helppokäytöistä digitaalista tuloskorttia, jolla voi palauttaa kotimaan kentällä pelatun tasoituskierroksen. Liitto pyrkii ratkaisullaan varmistamaan, että kaikilla pelaajilla on seuran jäsenmaksuun kuuluva mahdollisuus tasoituskierroksen palauttamiseen digitaalisesti. Tulosten syöttämisen lisäksi eBirdien tuloskorttiin ei ainakaan toistaiseksi tule muita ominaisuuksia, kuten tilastointipalvelua. eBirdien tuloskorttiominaisuuden on kerrottu valmistuvan viimeistään toukokuun aikana.
Lue lisää

mScorecard
eBirdien tuloskorttikumppanina kaudesta 2021 lähtien ollut mScorecard-sovellus toimii tällä kaudella entiseen tapaan. Palveluun voi syöttää myös kierroksen tilastot. mScorecardilla voi palauttaa myös ulkomailla pelatun tasoituskierroksen.

Golf GameBook
Golf GameBook -sovellus on muuttanut palveluaan vähitellen käyttäjärahoitteisempaan suuntaan, mikä vaikuttaa tällä kaudella myös tasoituskierrosten syöttämiseen. Kaudesta 2023 alkaen vain maksullisen Gold-jäsenyyden hankkineet voivat palauttaa tasoituskierroksen. Gold-jäsenyyden vuosimaksu on 39,99 euroa. Golf GameBookilla voi palauttaa myös ulkomailla pelatun tasoituskierroksen.

NexGolf
Aura Golfin jäsenet voivat edelleen jättää tasoituskierroksen tuloskortin suoraan NexGolfiin, joko verkkopalvelun tai NexGolfin mobiilisovelluksen kautta.

Paperinen tuloskortti
Vanha kunnon paperinen tuloskortti on edelleen käytössä ja voi hyvin, vaikka sen käyttö on viimeisten vuosien aikana vähentynyt merkittävästi. Tuloskortin voi jättää caddiemasterille henkilökohtaisesti tai postilaatikkoihin kilpailutoimiston ja caddiemasterin edessä. Kortit syötetään järjestelmään mahdollisimman pienellä viiveellä ja tasoitustiedot päivittyvät eBirdieen sekä seurajärjestelmiin yön yli seuraavaksi päiväksi.

Jokaisella on oma suosikkitapansa tuloskorttien jättämiseen ja kaikki käytössä olevat tavat ovat yhtä oikeita. Nykyjärjestelmällä mahdollisimman suuri määrä jätettyjä tasoituskierroksia antaa parhaan kuvan pelaajan todellisesta tasosta. Virheellistä tasoitusta ei ole missään tarkoituksessa mielekästä yrittää pitää yllä. Tasoituskierrosta ei ole pakko merkitä etukäteen seurajärjestelmään, mutta se on toki mahdollista. Pelikavereille ja varsinkin merkitsijälle on kuitenkin syytä ennen kierrosta kertoa pelaavansa tasoituskierrosta.      

gdpr-image
Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaakseen käyttökokemustasi. Käyttämällä tätä verkkosivustoa hyväksyt tietosuojakäytäntömme.